Groepswerking

Naast individuele ondersteuning bieden wij eveneens een groepswerking aan. Dit is gericht op verschillende domeinen: zoals eetbegeleiding, lotgenotencontact alsook contactdagen. Hieronder een overzicht van het groepsaanbod:


Eetgroepjes: 
Naast individuele ondersteuning bieden wij eveneens een groepswerking aan met eetgroepjes. Hieraan kunnen maximum 8 kinderen gelijktijdig deelnemen. Op een speelse, laagdrempelige en ontspannen manier kunnen de kinderen samen eten en nieuwe dingen proberen.


Ouderwerking/lotgenotencontact:
Gezien de impact van eetproblemen op ouders en het vaak beperkte begrip vanuit de omgeving willen we ouders samenbrengen. Elkaars verhaal horen en de erkenning krijgen van lotgenoten kan een enorme steun beteken. Daarom willen we hier sterk op inzetten. Zo kan je bij het aangaan van een begeleidingstraject de keuze maken om lid te worden van onze besloten Facebook groep om in contact te komen met andere ouders. Daarnaast organiseren we op regelmatige tijdstippen praatavonden voor ouders. Dit aanbod is geheel vrijblijvend.

De jaarlijkse familiedag: 
Op een aangename locatie kunnen gezinnen samen komen om elkaar beter te leren kennen, ervaringsverhalen uit te wisselen en een fijne dag te beleven.

Brus-Mee: 
Enkele malen per jaar organiseren we de 'Brus-Mee'. In een beperkte groep van maximum acht broers en zussen zullen ze kennismaken met elkaar. Dat zal doorgaan op woensdagnamiddagen of een zaterdagvoormiddag en onder professionele begeleiding.

Sinterklaas- en paasfeest: 
Ook tijdens de Sinterklaasperiode en rond Pasen zullen we iets organiseren waaraan broers, zussen en ouders kunnen deelnemen. Ook hier staat het informele contact tussen de gezinnen centraal.


* De groepswerking wordt opgestart van zodra er voldoende aanmeldingen zijn.